Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Världens godaste kladdkaksmuffins

Inga röster än
Skapat: 3 juli, 2025
Senast ändrat: 3 juli, 2025
Världens godaste kladdkaksmuffins

Mina bästa kladdkaksmuffins

Det här är mitt bästa recept på kladdkaksmuffins, de är så enkla att göra, men smakar som något du fått på café. De blir perfekt sega i kanterna och riktigt kladdiga i mitten, precis som jag vill ha dem. Jag brukar göra några stora när jag vill lyxa till det lite extra, men det går lika bra med små.

Jag rekommenderar verkligen att kyla dem en stund innan servering, det gör hela skillnaden. Då sätter sig smakerna och konsistensen blir helt perfekt.

Tips & variationer

✅ Toppa med flingsalt eller chokladknappar innan gräddning för lite crunch
✅ Servera med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass
✅ Farinsockret ger djup smak, men du kan byta mot bara strösocker om du vill
✅ Vill du ha dem extra kladdiga? Grädda någon minut kortare
✅ Går utmärkt att frysa. Tina snabbt i mikron för ett spontanfika deluxe

Fler goda kladdkakor

Klicka på bilderna för att komma till respektive recept.

Total tid: 20 minuter
Servings: 4 stora, 10 mellan

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull och ta sedan bort från värmen.
  • Blanda ner sockret och saltet i smöret.
  • Rör ner vetemjölet tills det har blivit en deg.
  • Knäck ner äggen och blanda till en slät smet.
  • Slutligen vänder nu ner kakaon.
  • Klicka ut smeten i muffinsformar (4 stora eller ca 10 mellanstora).
  • Grädda i 8-10 minuter beroende storlek. De ska vara kladdig i mitten men fasta i kanterna.
  • Ta ut låt svalna, ställ in i kylen 1 timme för bästa resultat!
per stora, 10 mellan
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!