Go Back
+ servings
En kladdkaksmuffin i en pappersform hålls i handen, med en mjuk och seg yta.
Print
Inga röster än

Världens godaste kladdkaksmuffins

Lindrar sötsuget och är alldeles underbara! Snabba och goda
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Kladdkaka, Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kladdig brownie, kladdkaka, kladdkakor, kladdmuffins, variant på kladdkaka
Yield: 4 stora, 10 mellan

Materials

  • 100 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • ½ tsk salt
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • ½ dl kakao

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull och ta sedan bort från värmen.
  • Blanda ner sockret och saltet i smöret.
  • Rör ner vetemjölet tills det har blivit en deg.
  • Knäck ner äggen och blanda till en slät smet.
  • Slutligen vänder nu ner kakaon.
  • Klicka ut smeten i muffinsformar (4 stora eller ca 10 mellanstora).
  • Grädda i 8-10 minuter beroende storlek. De ska vara kladdig i mitten men fasta i kanterna.
  • Ta ut låt svalna, ställ in i kylen 1 timme för bästa resultat!