Veganska vallmo- och citronvåfflor med citronkräm
Skapat:
1 september, 2024
Senast ändrat:
31 augusti, 2024

0
Veganska vallmo- och citronvåfflor med citronkräm är en frisk och smakrik frukost- eller dessertupplevelse. De fluffiga våfflorna kombinerar en hint av citron med en knaprig touch av vallmofrön, och toppas med en len och syrlig citronkräm. Perfekt för en lyxig vegansk brunch eller som en fräsch avslutning på en måltid.
Total tid: 1 timme
Servings: 4 portioner, 8 stycken
Ingredienser
Citronkräm:
- 2 dl fet kokosmjölk på burk
- 2 msk cashewsmör
- 1 msk färsk citronjuice
- 1 tsk citronzest
- 1,5 msk lönnsirap
- 0,75 dl kokossmör smält
Våffelsmet:
- 5 dl havremjöl
- 0,5 dl kokossocker
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa flingsalt
- 1 msk lavendel torkad
- 1 msk citronzest
- 2 msk färsk citronjuice
- 1 tsk vaniljextrakt
- 3 msk linfrömjöl
- 2 msk rapsolja
- 5 dl mandelmjölk
- Björnbär topping
- Citronskiva topping
Instruktioner
Citronkräm:
- Blanda allt i en blender eller matberedare till en slät kräm. Häll över till en skål och ställ in i frysen 45 minuter. Rör om var 15:e minut tills krämen är lika tjock som vispad grädde. Ställ sedan in i kylen tills det är dags att servera.
Våfflor:
- Vispa först alla torra ingredienser i en bakskål (mjöl, kokossocker, bikarbonat, bakpulver, linfrömjöl och lavendel).
- Tillsätt de blöta ingredienserna med de torra (mandelmjölk, rapsolja, vaniljextrakt, citronzest och juice). Vispa till en slät krämig smet.
- Hetta ditt våffeljärn och pensla lätt med kokosolja. Fyll med smet när järnet är varmt, cirka 1 dl smet per våffla (beror så klart på hur stort ditt järn är). Grädda tills det slutar ånga om järnet, våfflorna ska vara frasiga och guldbruna.
- Upprepa med resten av smeten.
- Servera några våfflor på hög, toppade med en klick citronkräm, björnbär och en citronskiva som garnering.
Anteckning
Behåll dina våfflor varma och frasiga genom att lägga dem i ugnen på 65°C medan resten av våfflorna gräddas.
per portioner, 8 stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!