Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Vit kladdkaka med blåbär

Inga röster än
Skapat: 10 oktober, 2024
Senast ändrat: 9 oktober, 2024
Vit kladdkaka med blåbär

Vit kladdkaka med en hint av citron, toppad med blåbär och pajsmulor: så gott!

Jag har återigen toppat en kladdkaka med pajsmulor, tycker det är så gott med dessa bakverk. Lite segt, kladdigt och samtidigt knaprigt, mums.

Servera gärna kladdkakan med lite vaniljvisp, det gör den snäppet ännu godare.

Fler goda recept med frukt och bär:

Total tid: 30 minuter
Servings: 8

Ingredienser

Kladdkaka:

Smultäcke:

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smörj en form, 20 cm, och bröa gärna med kokosflingor.
  • Smält smöret och låt chokladen smält i smöret.
  • Rör ner socker, vaniljsocker, salt och mjöl.
  • Rör ner ett ägg i taget.
  • Tillsätt rivet citronskal och pressa i lite saft.
  • Häll smeten i formen.
  • Strö över blåbären.

Smultäcke:

  • Nyp ihop alla ingredienser till en smulig massa.
  • Fördela över blåbären.
  • Grädda på 175 grader i ca 30-40 minuter eller tills den fått fin färg.
  • Den ska vara lite rörlig i mitten så den fortfarande är lite kladdig som en kladdkaka.
  • Låt kallna helt.
  • Servera med vaniljvisp!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg