Vit kladdkaka med blåbär
Skapat:
10 oktober, 2024
Senast ändrat:
9 oktober, 2024

4
Jag har återigen toppat en kladdkaka med pajsmulor, tycker det är så gott med dessa bakverk. Lite segt, kladdigt och samtidigt knaprigt, mums.
Servera gärna kladdkakan med lite vaniljvisp, det gör den snäppet ännu godare.
Fler goda recept med frukt och bär:


Total tid: 30 minuter
Servings: 8
Ingredienser
Instruktioner
Kladdkaka:
- Smörj en form, 20 cm, och bröa gärna med kokosflingor.
- Smält smöret och låt chokladen smält i smöret.
- Rör ner socker, vaniljsocker, salt och mjöl.
- Rör ner ett ägg i taget.
- Tillsätt rivet citronskal och pressa i lite saft.
- Häll smeten i formen.
- Strö över blåbären.
Smultäcke:
- Nyp ihop alla ingredienser till en smulig massa.
- Fördela över blåbären.
- Grädda på 175 grader i ca 30-40 minuter eller tills den fått fin färg.
- Den ska vara lite rörlig i mitten så den fortfarande är lite kladdig som en kladdkaka.
- Låt kallna helt.
- Servera med vaniljvisp!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!