Vitchokladkladdkaka med blåbär och pajsmulor
Vitchokladkladdkaka med en hint av citron, toppad med blåbär och pajsmulor, så gott! Jag har återigen toppat en kladdkaka med pajsmulor, tycker det är så gott med dessa bakverk. Lite segt, kladdigt och samtidigt knaprigt, mums. Servera den gärna med lite vaniljvisp!
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Blåbär, Kakor, Kladdkaka, Pajer
Kök: Skandinaviskt
Keyword: blåbär, blåbärsrecept, kladdkaka, kladdkakor, vit choklad
Yield: 8
Kladdkaka:
- 125 gr smör
- 1,5 dl socker
- 100 gr vitchoklad
- 2 äg g
- 1,75 dl mjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 citron rivet skal och några droppar saft
- 4 dl färska blåbär
Smultäcke:
- 50 gr smör
- 0,25 dl mjöl
- 1,5 dl havregryn
- 0,5 dl ljust muscovadosocker
- 0,5 dl socker
- 0,75 dl kokosflingor
Kladdkaka:
Smörj en form, 20 cm, och bröa gärna med kokosflingor.
Smält smöret och låt chokladen smält i smöret.
Rör ner socker, vaniljsocker, salt och mjöl.
Rör ner ett ägg i taget.
Tillsätt rivet citronskal och pressa i lite saft.
Häll smeten i formen.
Strö över blåbären.
Smultäcke:
Nyp ihop alla ingredienser till en smulig massa.
Fördela över blåbären.
Grädda på 175 grader i ca 30-40 minuter eller tills den fått fin färg.
Den ska vara lite rörlig i mitten så den fortfarande är lite kladdig som en kladdkaka.
Låt kallna helt.
Servera med vaniljvisp!