Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Wontonstrutar fyllda med vispad smetana och rom

Inga röster än
Skapat: 29 oktober, 2024
Senast ändrat: 2 november, 2024
Wontonstrutar fyllda med vispad smetana och rom

Wontonstrutar fyllda med vispad smetana och rom är en elegant och lättlagad förrätt eller mingelrätt.

Krispiga wontonplattor formas till små strutar och friteras gyllene och frasiga. Strutarna fylls sedan med vispad smetana, vilket ger en len och lätt syrlig bas som balanserar perfekt mot sältan från en klick rom på toppen.

Garnera med finhackad rödlök och lite färsk dill eller gräslök för extra färg och smak. En sofistikerad och läcker aptitretare som passar utmärkt till festligare tillfällen!

Wontonblad finns i asiatiska eller välsorterade matbutiker i frysdisken. Fritera arken i rapsolja (jag tog hjälp av spritts munstycken för att få till formen) men man kan även fritera dom i platta ark. Blir precis lika gott. Sen fyllde jag dom med smetana som jag vispade hård med elvisp och toppade med rom

Goda huvudrätter:

Wontonstrutar fyllda med vispad smetana och rom | Receptskatt
Wontonstrutar fyllda med vispad smetana och rom 6
Total tid: 40 minuter
Servings: 2 strutar per person som en förrätt

Ingredienser

Instruktioner

  • Värm upp oljan till fritering.
  • Rulla wontonarken och stoppa ner dem i oljan.
  • Fritera tills arken fått fin färg.
  • Vispa smetanan.
  • Full strutarna med smetana.
  • Toppad med rom och gräslök.
  • Dra ett tag med pepparkvarnen över.
per strutar per person som en förrätt
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg