Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Yakuniku

Inga röster än
Skapat: 18 februari, 2025
Senast ändrat: 17 februari, 2025
Yakuniku

Yakiniku är en japansk maträtt där små bitar av kött marineras och steks med vitlök, ingefära och chili.

Grytan kan ätas med ris, grönsaker och olika såser.

Ordet ”yakiniku” betyder egentligen ”grillat kött” på japanska. I Japan är det vanligt att man samlas runt en liten grill och grillar köttet själv vid bordet. Det kan även serveras på restauranger där köttet är färdigt att grillas.

Fler goda rätter:

Yakuniku | Receptskatt
Yakuniku 6
Total tid: 35 minuter
Servings: 4

Ingredienser

  • 1 paket lövbiff flank eller innanlår går också bra
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit ingefära
  • 2 dl soja
  • 3 msk socker
  • 3 msk mirin även limesaft eller vinäger går bra
  • 2-3 droppar sesamolja
  • 2 tsk chiliolja
  • 1 knippe vårlök
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Börja med att riva vitlök och ingefära.
  • Blanda med soja, socker, mirin, sesamolja och chiliolja.
  • Skiva köttet i skivor.
  • Blanda allt väl och låt marineras minst 2 timmar.
  • Stek sedan allt på medelhög värme tills nästan all vätska har kokat ner och det börjar bli en krämig konsistens.
  • Avsluta med fint skuren vårlök.
  • Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer sesamolja och mirin.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg