Yakuniku
Skapat:
18 februari, 2025
Senast ändrat:
17 februari, 2025

0
Innehåll
Yakiniku är en japansk maträtt där små bitar av kött marineras och steks med vitlök, ingefära och chili.
Grytan kan ätas med ris, grönsaker och olika såser.
Ordet ”yakiniku” betyder egentligen ”grillat kött” på japanska. I Japan är det vanligt att man samlas runt en liten grill och grillar köttet själv vid bordet. Det kan även serveras på restauranger där köttet är färdigt att grillas.
Fler goda rätter:

Total tid: 35 minuter
Servings: 4
Ingredienser
Instruktioner
- Börja med att riva vitlök och ingefära.
- Skiva köttet i skivor.
- Blanda allt väl och låt marineras minst 2 timmar.
- Stek sedan allt på medelhög värme tills nästan all vätska har kokat ner och det börjar bli en krämig konsistens.
- Avsluta med fint skuren vårlök.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!