Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Zucchini- och morotsbiffar med fetaost

Inga röster än
Skapat: 30 augusti, 2024
Senast ändrat: 30 augusti, 2024
Zucchini- och morotsbiffar med fetaost

Zucchini- och morotsbiffar med fetaost är en härlig vegetarisk rätt som kombinerar saftiga grönsaker med krämig fetaost. Riven zucchini och morot blandas med ägg, vetemjöl och kryddor för att skapa en smakrik grönsaksbiff.

Fetaosten ger en salt och fyllig smak som passar perfekt med de milda grönsakerna. Dessa biffar är både hälsosamma och enkla att tillaga, och passar utmärkt som en lättare middag eller lunch, serverade med en fräsch sallad eller tzatziki.

Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 200kcal

Ingredienser

Grönsaksbiffar

Vitlökssås

Instruktioner

Grönsaksbiffarna

  • Riv zucchini och morötter grovt med ett rivjärn. Lägg i ett durkslag, strö över salt och rör om. Låt zucchinin stå 15 min och krama sedan ut så mycket vätska som möjligt.
  • Blanda zucchini och morot med resten av ingredienserna.
  • Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar. Stek till fin stekyta, 2–3 min per sida. Det blir 12–16 stycken.

Vitlökssåsen

  • Blanda samman alla ingredienserna till en jämn & fin sås.

Näringsinnehåll

Kalorier: 200kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 8g | Fat: 9g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 36mg | Natrium: 436mg | Kalium: 73mg | Fiber: 1g | Socker: 0,2g | Vitamin A: 472IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 196mg | Järn: 2mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg