Zucchini- och morotsbiffar med fetaost
Skapat:
30 augusti, 2024
Senast ändrat:
30 augusti, 2024

0
Zucchini- och morotsbiffar med fetaost är en härlig vegetarisk rätt som kombinerar saftiga grönsaker med krämig fetaost. Riven zucchini och morot blandas med ägg, vetemjöl och kryddor för att skapa en smakrik grönsaksbiff.
Fetaosten ger en salt och fyllig smak som passar perfekt med de milda grönsakerna. Dessa biffar är både hälsosamma och enkla att tillaga, och passar utmärkt som en lättare middag eller lunch, serverade med en fräsch sallad eller tzatziki.



Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 200kcal
Ingredienser
Grönsaksbiffar
- 2 st zucchini grovrivna
- 4 st morötter grovrivna
- 150 g fetaost smulad
- 1 st gul lök riven
- 3 st vitlöksklyftor rivna
- 2 st ägg
- 3 msk färsk dill finhackad
- 3 msk färsk persilja finhackad
- ca. 1 dl vetemjöl kan variera beroende på hur mycket vätska som blir kvar i zucchinin
- Olja till stekning Rapsolja, kokosolja eller ghee till exempel.
Vitlökssås
- 4 msk grekisk yoghurt
- 3 msk majonnäs
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 1 nypa chilipulver
- 1 tsk citronsaft
- 1 msk finhackad persilja
- Salt
- Svartpeppar
Instruktioner
Grönsaksbiffarna
- Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar. Stek till fin stekyta, 2–3 min per sida. Det blir 12–16 stycken.
Vitlökssåsen
- Blanda samman alla ingredienserna till en jämn & fin sås.
Näringsinnehåll
Kalorier: 200kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 8g | Fat: 9g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 36mg | Natrium: 436mg | Kalium: 73mg | Fiber: 1g | Socker: 0,2g | Vitamin A: 472IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 196mg | Järn: 2mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!