Go Back
+ servings
Rosa och vit chokladfudge med hjärtformade dekorationer och färgglada prickar.
Print
Inga röster än

Alla hjärtans dag-choklad

Marmorerad vit och rosa choklad med hjärtströssel. Gott och fint till alla hjärtans dag!
Total tid1 timme
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, Dessert, Fika, Godis, godsaker, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med godis, chokladgodis, fika, fikadags, gofika
Yield: 15 bitar

Materials

  • 300 g vit choklad
  • rosa livsmedelsfärg Hot Pink från märket Colour Mill
  • strössel valfri sort

Instruktioner

  • Klä en mindre form eller bricka med bakplåtspapper, jag använde en form som är 18 x 18 cm stor.
  • Hacka chokladen fint.
  • Smält chokladen, enklast genom att dela upp den i två skålar som tål mikro och smälta 30 sekunder i taget.
  • Rör om mellan gångerna tills allt smält.
  • Färga chokladen i den ena skålen rosa.
  • Varva vit och rosa choklad i formen.
  • Gör ett marmorerat mönster med hjälp av något smalt såsom en potatissticka eller tandpetare.
  • Tänk ett mönster där du gör åttor fram och tillbaka.
  • Toppa med strössel.
  • Låt stelna i kyl ca 20-30 minuter, chokladen ska inte ha stelnat helt utan gå att skära i.
  • Ta ut från kylen och skär i önskade bitar.
  • Tips! Skär enklast genom att dra kniven från ena sidan till den andra, inte sätta ner hela kniven i chokladen. På på sätt slipper kniven fastna i chokladen.
  • Ställ tillbaka i kylen ytterligare 30 minuter för att stelna helt.
  • Förvara i kyl eller frys.

Anteckning

Tänk på att använda livsmedelsfärger som är anpassade för att färga choklad, t ex chokladfärg eller oljebaserade färger.
Vattenbaserade färger som hushållsfärg/karamellfärg och pastafärg gör nämligen lätt att chokladen skär sig.
Här använder jag oljebaserad färg från märket Colour Mill som lätt hittas på nätet.