Go Back
+ servings
Flaska med gul apelsinsaft bredvid en hel och en halverad apelsin på gräs.
Print
Inga röster än

Apelsinsaft

Hemmagjord apelsinsaft är enklare att göra än vad man tror! Och när du väl har testat kommer du aldrig köpa färdig apelsinsaft igen🍊😍
Förberedelser15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: brunch, Drickbart, Drinkar, Frukost
Kök: Skandinaviskt
Keyword: apelsiner, apelsinsaft, brunch, dricka, dryck, frukost, juice, sommarsaft
Yield: 1 sats

Materials

  • 2 kg apelsiner ca 8 st
  • 2 msk citronsyra
  • 1,5 kg strösocker
  • 1 liter vatten

Instruktioner

  • Börja med att skölja apelsinerna noga. Torka sedan av dem med hushållspapper (de blir lättare att skala när dem är torra).
  • Skala apelsinerna med en potatisskalare men försök att inte få med så mycket av det vita, det blir lätt beskt. Lägg skalen i en bunke.
  • Häll citronsyra och socker över skalen. Koka sedan upp vattnet och häll över alltsammans. Rör om och låt sedan bunken stå tills sockret löst upp sig, rör om då och då.
  • Pressa ur saften från apelsinerna. När vattnet har svalnat och sockret smält så tillsätt saften, men sila gärna den först från eventuella kärnor och fruktkött.
  • Häll upp saften i väl rengjorda flaskor och förvara svalt.