Go Back
+ servings
En tallrik med muffins toppade med nötter och äppelbitar i pappersformar.
Print
Inga röster än

Äpplebomber

Nu när trädgårdarna är fulla med svenska äpplen, Varför inte göra dessa mumsiga Äpplebomber. Passar till fika eller som dessert med vaniljsås.
Förberedelser30 minuter
Active Time30 minuter
Total tid1 minute
Måltid: Äppel, Äppelrecept, Bakverk & kakor, Dessert
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med äpple, kakor med äpple, svenska äpplen
Yield: 12 stycken
Calories: 327kcal

Materials

  • 125 g smör
  • 3 st ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g mandelmassa
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • Hackade nötter el mandel
  • 2 st stora äpplen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär äpplena i tunna skivor ( lägg i kallt vatten).
  • Smält smöret o låt det svalna.
  • Vispa ägg o socker pösigt.
  • Blanda allt mjöl, bakpulver, vaniljsocker o sikta ner det i smeten.
  • Tillsätt kanel o kardemumma.
  • Rör om o blanda väl.
  • Häll i det smälta smöret.
  • Riv mandelmassan o rör ner det, blanda allt väl.
  • Fördela smeten i tolv muffinsformar.
  • Häll av vattnet på äpplena o fördela dom i formarna.
  • Hacka mandel eller nötter o strö över.
  • Grädda mitt i ugnen ca 30 min.
  • Känn med en sticka att dom är genomgräddade.

Nutrition

Kalorier: 327kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 5g | Fat: 17g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 23mg | Natrium: 89mg | Kalium: 78mg | Fiber: 2g | Socker: 24g | Vitamin A: 264IU | Vitamin C: 0,03mg | Kalcium: 48mg | Järn: 2mg