Go Back
+ servings
Skål med asiatisk kycklingfärssås och ris, garnerad med sesamfrön och färsk koriander.
Print
Inga röster än

Asiatisk färssås på kyckling

Snabb och enkel vardagsrätt med mycket smak
Förberedelser20 minuter
Active Time20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Asiatiskt
Keyword: asiatisk mat, asiatiska recept, enkelt kycklingrecept, enkla kycklingrätter, gott med kyckling, Hemlagat asiatiskt, kyckling
Yield: 4

Materials

  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 1 bit ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 förp kycklingfärs
  • salt
  • peppar
  • 4 msk soja
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk sesamolja
  • 1 knippe koriander
  • 1 lime
  • ris till servering

Instruktioner

  • Hacka alla grönsaker i små tärningar.
  • Stek färsen i en panna tills den fått fin färg, krydda med salt och peppar.
  • Tillsätt grönsakerna och låt fräsa ett par minuter.
  • Tillsätt soja, fisksås, fond och sesamolja och låt det steka ihop.
  • Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.
  • Avsluta med hackad koriander, limeskal och limesaft.