Go Back
+ servings
En tallrik med asiatisk köttfärssås, ris och limeklyfta.
Print
Inga röster än

Asiatisk "Köttfärsås"

Trött på vanligt köttfärsås? Testa att göra denna med asiatiska smaker, och härligt crunch från kikärtspuffar.
Förberedelser20 minuter
Active Time20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: familjmiddag, fläskkött, Huvudrätt, Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Mat, Middagstips
Kök: Asiatiskt, Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: asiatiska recept, variant på köttfärssås
Yield: 4 portioner

Materials

  • Ca 800 g blandfärs
  • 1 st rödlök
  • 1 bit ingefära
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 2 st morötter
  • 2 st blekselleristjälkar
  • 1 knippe koriander
  • 2 st lime
  • Soja
  • Sesamolja
  • Fisksås
  • Salt
  • Peppar
  • Kikärtspuffar

Instruktioner

  • Börja med att hacka ner alla grönsaker i små tärningar förutom vitlöken som ska finhackas, koriandern kan ni vänta med till sist
  • Fräs färsen på medelhög värme i lite olja och stek under omrörning tills all vätska har stekts bort och färsen börjar få en knaprig yta
  • Sänk värmen lite och tillsätt alla grönsaker
  • Fräs tills allt mjuknat
  • Smaka av med soja, sesamolja, fisksås, lime, salt & peppar
  • Vänd ner lite färsk hackad koriander innan servering
  • Koka valfritt ris, blanda med koriander & limeskal
  • Jag hade lite kikärtspuffar för lite krisp!
  • Lycka till, smaklig måltid!