Go Back
+ servings
Bakad potatis toppad med skinkröra och grönsaker, serverad på en tallrik.
Print
Inga röster än

Bakad potatis med skinkröra

Enkel vardagsrätt!
Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme 30 minuter
Total tid1 timme 40 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bakad potatis, familjemat, helg, helgmat, middag för hela familjen, potatis med fyllning
Yield: 2

Materials

  • 2 bakpotatisar
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 msk kapris finhackade
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • ca. 120 g skinka
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Nagga hål runt om hela potatisen och klä in dem i aluminiumfolie.
  • Baka i ugnen på 225 grader i 1-2 timmar beroende på storlek.
  • Finhacka rödlök och gräslök.
  • Blanda med kapris, crème fraiche, dijon, hackad skinka, lite citronsaft, salt och peppar.
  • Låt potatisen svalna i 10 minuter.
  • Öppna upp potatisarna och toppa med rikliga mängder röra.
  • Strö över gräslök, citronskal och svartpeppar.