Go Back
+ servings
Skivat bananbröd på en skärbräda med en kopp och nötter i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Bananbröd med dadlar och kokos

Ett riktigt saftigt bananbröd utan varken gluten, mjölk eller socker!
Förberedelser10 minuter
Active Time45 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Bröd & kex, Fika, Frukost, Lättlagat, Mejerifritt, Paleo, Sötsaker
Yield: 1 bröd

Materials

  • 4 ägg
  • 3 mogna bananer
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5-8 mjuka dadlar beror på hur sött du vill ha det
  • 3 msk smält kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa flingsalt stor nypa

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader och klä en brödform med bakplåtspapper.
  • Mixa ihop bananer och dadlar med en stavmixer i en skål. Tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda väl.
  • Häll över smeten i formen och baka i mitten av ugnen 45-50 minuter eller tills brödet fått en guldbrun färg. Känn gärna efter med kniv/gaffel/sticka så att brödet är genomgräddad, det ska vara mjukt och saftigt men inte kladdigt.
  • Låt svala några minuter innan det skärs upp.

Anteckning

Ät som det är eller med någon topping, i yoghurten, på smoothien eller något annat mumsigt!