Bananbröd med kakao
Första gången jag lagar bananbröd och det blev så bra. Receptet är från @icasverige, jag tillsatte dock kakao och agavesirap utöver receptet.
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, brunch, Efterrätter/desserter, Fika, Lättlagat
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med banan
Yield: 10 bitar
Calories: 289kcal
- 5 st mogna bananer
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl socker
- 2 st ägg
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk agavesirap
- 0,5 dl kakao Nästa gång ska jag testa med 1 dl.
Sätt ugnen på 200°C.
Smöra och mjöla en brödform, ca 1 ½ liter (för 10-12 skivor) Eller använd bakplåtspapper.
Skala och mosa 4 av bananerna. Jag använde en stavmixer, tillsatte sedan agavesirapen i bananröran.
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa först ner äggen i smörsmeten och sen de mosade bananerna.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör till en slät smet.
Häll över i formen. Skala och dela bananen längsmed. Lägg med snittytan uppåt på smeten.
Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter tills kakan är gyllene, känn med sticka så den är klar i mitten. Låt svalna och skär i skivor. Klar!
Kalorier: 289kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 5g | Fat: 9g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 0,5g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 22mg | Natrium: 97mg | Kalium: 118mg | Fiber: 3g | Socker: 20g | Vitamin A: 251IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 20mg | Järn: 2mg