Go Back
+ servings
Skiva av bananbröd med kakao på en grön tallrik och en bit av brödet på en annan tallrik.
Print
Inga röster än

Bananbröd med kakao

Första gången jag lagar bananbröd och det blev så bra. Receptet är från @icasverige, jag tillsatte dock kakao och agavesirap utöver receptet.
Total tid1 timme
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, brunch, Efterrätter/desserter, Fika, Lättlagat
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med banan
Yield: 10 bitar
Calories: 289kcal

Materials

  • 5 st mogna bananer
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk agavesirap
  • 0,5 dl kakao Nästa gång ska jag testa med 1 dl.

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Smöra och mjöla en brödform, ca 1 ½ liter (för 10-12 skivor) Eller använd bakplåtspapper.
  • Skala och mosa 4 av bananerna. Jag använde en stavmixer, tillsatte sedan agavesirapen i bananröran.
  • Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa först ner äggen i smörsmeten och sen de mosade bananerna.
  • Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör till en slät smet.
  • Häll över i formen. Skala och dela bananen längsmed. Lägg med snittytan uppåt på smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter tills kakan är gyllene, känn med sticka så den är klar i mitten.
    Låt svalna och skär i skivor. Klar!

Nutrition

Kalorier: 289kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 5g | Fat: 9g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 0,5g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 22mg | Natrium: 97mg | Kalium: 118mg | Fiber: 3g | Socker: 20g | Vitamin A: 251IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 20mg | Järn: 2mg