400gnötköttlövbiff, ryggbiff eller entrecote (jag använde lövbiff, fint strimlad)
3stvitlöksklyftorfinhackade
3mskhoisinsås
3mskostronsås
1mskriven färsk ingefära
2-3msksoja
0.5tsksvartpeppar
450gbambuskott
1ströd paprikai bitar
0,5sthackad purjolök eller 1 strimlad gul lök
Ca 3 dl vatten
1mskmajsstärkelse + 0,5 dl vatten
Rapsolja att steka i
Instruktioner
Hetta upp 4-5 msk olja i en stekpanna.
Stek köttet och vitlöken under omrörning.
När köttet får färg tillsätter du hoisinsås och steker lite till. Stäng av värmen och ställ åt sidan.
Skölj bambuskotten i hett vatten för att få bort den konserverade smaken och låt rinna av.
I en separat stekpanna steker du purjolök/lök och ingefära tillsammans med bambuskott under omrörning. Löken ska bli glansig utan att få färg, tar ca 3-4 min.
Blanda ner bambuskotten och löken i samma gryta som köttet.
Tillsätt soja, ostronsås, salt, peppar och vatten, koka upp och låt puttra i ca 8 min.
Blanda majsstärkelse med vatten i en skål och häll ner det i grytan samtidigt som du rör om i grytan. Låt få puttra lite till, ca 3-5 min.
Om du tycker att grytan är för vattnig kan du tillsätta lite mer majsstärkelse.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja eller salt. Servera med jasminris och sallad.