Go Back
+ servings
En skål med biff, bambuskott, ris och grönsaker, hålls i en hand.
Print
Inga röster än

Biff med bambuskott

Biff med bambuskott är en klassiker du enkelt lagar hemma! Full av smak från vitlök, ingefära och hoisin. Godare än hämtmat!
Total tid45 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Lättlagat, Mejerifritt, Middagstips
Kök: Kinesiskt, Skandinaviskt
Keyword: kinamat, lättlagat asisatiskt
Yield: 4 portioner

Materials

  • 400 g nötkött lövbiff, ryggbiff eller entrecote (jag använde lövbiff, fint strimlad)
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 3 msk hoisinsås
  • 3 msk ostronsås
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2-3 msk soja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 450 g bambuskott
  • 1 st röd paprika i bitar
  • 0,5 st hackad purjolök eller 1 strimlad gul lök
  • Ca 3 dl vatten
  • 1 msk majsstärkelse + 0,5 dl vatten
  • Rapsolja att steka i

Instruktioner

  • Hetta upp 4-5 msk olja i en stekpanna.
  • Stek köttet och vitlöken under omrörning.
  • När köttet får färg tillsätter du hoisinsås och steker lite till. Stäng av värmen och ställ åt sidan.
  • Skölj bambuskotten i hett vatten för att få bort den konserverade smaken och låt rinna av.
  • I en separat stekpanna steker du purjolök/lök och ingefära tillsammans med bambuskott under omrörning. Löken ska bli glansig utan att få färg, tar ca 3-4 min.
  • Blanda ner bambuskotten och löken i samma gryta som köttet.
  • Tillsätt soja, ostronsås, salt, peppar och vatten, koka upp och låt puttra i ca 8 min.
  • Blanda majsstärkelse med vatten i en skål och häll ner det i grytan samtidigt som du rör om i grytan. Låt få puttra lite till, ca 3-5 min.
  • Om du tycker att grytan är för vattnig kan du tillsätta lite mer majsstärkelse.
  • Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja eller salt. Servera med jasminris och sallad.