Blåbärscheesecake
Denna blåbärscheesecake blev riktigt god, en ny favorit!
Måltid: Bakning, Cheesecake
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: baka med blåbär, cheesecake med blåbär
Yield: 12 bitar
Calories: 301kcal
Botten
- 175 gr digestivekex
- 100 gr smör
Fyllningen
- 4 st gelatinblad
- 2 st ägg
- 75 gr socker
- 200 gr färskost naturell
- 1 dl blåbärssylt
- 2 msk koncentrerad blåbärssaft
- 3 dl vispgrädde
Blåbärsspegel
- 3 st gelatinblad
- 0,5 dl vatten
- 2 dl koncentrerad blåbärssaft
Botten
Smält smöret och mixa kexen till smul, blanda ihop och tryck ut massan i botten på en form, 20 cm, ställ sedan formen i kylen.
Jag hade bakplåtspapper i botten på formen och plastremsa på insidan av formen.
Fyllningen
Blötlägg gelatinet ca 10 minuter.
Vispa ihop ägg och socker med elvisp i en skål.
Rör ihop philadelfiaost och sylt i en annan skål.
Krama ur gelatinet och smält dem försiktigt med saften, låt svalna.
Vispa grädden.
Rör ner gelatinblandningen i ostkrämen, vispa sen ihop det med äggsmeten.
Vänd ner den vispade grädden.
Häll smeten i formen och låt stå i kylen ca 2 timmar.
Blåbärsspegel
Blötlägg gelatinet i ca 10 minuter.
Värm vattnet i en kastrull, krama ur gelatinet och smält dem i vattnet.
Blanda i saften och häll blandningen i formen när den inte är varmare än rumstemperatur.
Låt stå i kylen minst 4 timmar men gärna över en natt.
Kalorier: 301kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 3g | Fat: 20g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 54mg | Natrium: 192mg | Kalium: 109mg | Fiber: 1g | Socker: 18g | Vitamin A: 606IU | Vitamin C: 8mg | Kalcium: 57mg | Järn: 1mg