Go Back
+ servings
Blåbärscheesecake med svart glasyr och blåbär på toppen, skuren i en bit.
Print
Inga röster än

Blåbärscheesecake

Denna blåbärscheesecake blev riktigt god, en ny favorit!
Total tid6 timmar
Måltid: Bakning, Cheesecake
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: baka med blåbär, cheesecake med blåbär
Yield: 12 bitar
Calories: 301kcal

Materials

Botten

  • 175 gr digestivekex
  • 100 gr smör

Fyllningen

  • 4 st gelatinblad
  • 2 st ägg
  • 75 gr socker
  • 200 gr färskost naturell
  • 1 dl blåbärssylt
  • 2 msk koncentrerad blåbärssaft
  • 3 dl vispgrädde

Blåbärsspegel

  • 3 st gelatinblad
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl koncentrerad blåbärssaft

Instruktioner

Botten

  • Smält smöret och mixa kexen till smul, blanda ihop och tryck ut massan i botten på en form, 20 cm, ställ sedan formen i kylen.
  • Jag hade bakplåtspapper i botten på formen och plastremsa på insidan av formen.

Fyllningen

  • Blötlägg gelatinet ca 10 minuter.
  • Vispa ihop ägg och socker med elvisp i en skål.
  • Rör ihop philadelfiaost och sylt i en annan skål.
  • Krama ur gelatinet och smält dem försiktigt med saften, låt svalna.
  • Vispa grädden.
  • Rör ner gelatinblandningen i ostkrämen, vispa sen ihop det med äggsmeten.
  • Vänd ner den vispade grädden.
  • Häll smeten i formen och låt stå i kylen ca 2 timmar.

Blåbärsspegel

  • Blötlägg gelatinet i ca 10 minuter.
  • Värm vattnet i en kastrull, krama ur gelatinet och smält dem i vattnet.
  • Blanda i saften och häll blandningen i formen när den inte är varmare än rumstemperatur.
  • Låt stå i kylen minst 4 timmar men gärna över en natt.

Nutrition

Kalorier: 301kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 3g | Fat: 20g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 54mg | Natrium: 192mg | Kalium: 109mg | Fiber: 1g | Socker: 18g | Vitamin A: 606IU | Vitamin C: 8mg | Kalcium: 57mg | Järn: 1mg