Go Back
+ servings
En bit blåbärscheesecake med smulig topping på en tallrik.
Print
Inga röster än

Blåbärscheesecakerutor

En riktigt god och enkel kaka som består av gott pajsmul, krämig cheesecakefyllning och sötsyrliga blåbär!
Total tid45 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Blåbär, Cheesecake, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, godsaker, mjuk kaka¨, mjuka kakor, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, baka med barn, baka med blåbär, fika, fikadags, gofika, långpanna, rutor, småkakor
Yield: 12

Materials

Pajdeg:

  • 120 g smör
  • 120 g vetemjöl 2 dl
  • 40 g havregryn 1 dl
  • 70 g strösocker ca 0,75 dl
  • 45 g rörsocker 0,5 dl
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 2 krm nymalen kardemumma
  • 1 tsk flingsalt

Fyllning:

  • 250 g vaniljkvarg eller kesella med socker, ej sötningsmedel, 2,5 dl
  • 200 g créme fraîche 2 dl
  • 2 ägg
  • 120 g strösocker 1,3 dl
  • citronzest
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g frysta blåbär

Instruktioner

Pajdeg:

  • Sätt ugnen på 185 grader varmluft (200 grader vanlig).
  • Nyp ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut ungefär halva degen i en bakplåtspapperklädd form på ca 25x25 cm.

Fyllning:

  • Vispa ihop alla ingredienserna förutom blåbär till fyllningen.
  • Häll fyllningen i formen.
  • Strö över blåbären och smula till sist över resten av pajdegen.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 30-45 minuter, se så att den inte är för rinnig och att den fått fin färg.