Go Back
+ servings
En bit kärleksmums brownie med kokosflingor på toppen, hålls i en hand.
Print
5 av 1 röst

Brownie-kärleksmums

En kladdig brownie toppat med en men glasyr. Choklad som kombineras med en liten touch av kaffe, mums!
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, mjuk kaka¨
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, kärleksmums, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 16 små mumsbitar

Materials

Brownie:

  • 150 gram smör
  • 100 gram choklad
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ¾ dl kakao

Glasyr:

  • 50 gram smör
  • ¼ dl kaffe
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl florsocker

Topping:

  • Kokos

Instruktioner

  • Ugnen 180 grader.
  • Smält smöret i en kastrull och häll ner chokladen, smält samman. Häll ner vaniljsocker, strösocker och salt.
  • Till sätt äggen och till sist vetemjöl och kakao rör om till en slät smet. Vänd ner i en form med bakplåtspapper, grädda i 15 - 20 minuter beroende ugn. Ta ut låt svalna.

Glasyr:

  • Smält smöret tillsätt alla andra ingredienser rör runt till en slät smet. Häll över kakan, låt stelna till! Njut!