Brownies med choklad och kolasås
Brownies, så enkla att baka och så lätta att kombinera med allt möjligt. Lättvispad grädde, en god frosting, en glasyr, glass eller som här en smaksatt grädde med kolasås.Baka gärna brownien så den hinner kallna och sätta sig innan servering.
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Bakelser, Brownie, Choklad, Kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, fika
Yield: 8
Brownie:
- 125 gr smör
- 2,5 dl socker
- 1,5 dl kakao
- 0,5 tsk salt
- 3 st ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 60 gr mjöl
Topping:
- 2 dl grädde
- 150 gr mjölkchoklad vanlig eller med smak
- 0,5 st gelatinblad
Brownie:
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en smet.
Tillsätt äggen och vispa lätt ihop smeten.
Häll smeten i formen klädd med bakplåtspapper.
Grädda på 175 grader i ca 25-30 minuter.
Kakan ska vara lite rörlig i mitten.
Låt kallna helt.
Topping:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Smält chokladen i grädden under omrörning på svag värme.
Ta av kastrullen från värmen, krama ur gelatinet och rör i det.
Häll upp i en bunke och lägg över ett plast.
Låt kallna minst 6 timmar.
Vispa sedan upp till en fluffig grädde och toppa din brownie.
Smält några godiskolor i en liten skvätt grädde, tillsätt lite flingsalt.
Låt svalna en aning och ringla sedan över.
Strö lite extra hackad choklad över för lite crunch..