Buljongbaserad kycklingsoppa med mycket grönsaker
Tillbaka till rutiner och vardagsmat. Här är den perfekta soppan med mycket grönsaker, protein och förstås otroligt god smak!
Förberedelser20 minuter minuter
Total tid2 timmar t 20 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Kycklingrecept, Lunch, Middagstips, Soppa, Storkok
Kök: Franskt, Skandinaviskt
Keyword: klar soppa, oredd soppa
Yield: 6 portioner
Calories: 5kcal
- 1 st hel kyckling
- 2 st morötter grovt skurna
- 2 st gula lökar grovt skurna
- 2 st selleristjälkar grovt skurna
- 2 st salladslökar grovt skurna
- ½ st purjolök grovt skuren (spara en del till soppan)
- 3 st lagerblad
- Några persiljekvistar
- 2 st hela vitlöksklyftor
- Några svartpepparkorn
- Salt
- Vatten
Att ha i soppan
- 2 st morötter hackade
- 1 st stor gul lök hackad
- 3 st salladslökar skivade
- Hackad persilja
- Vita delen på purjolöken skivad
- Salt peppar och chiliflakes
Hacka alla grönsaker.
Lägg kycklingen i en stor kastrull.
Lägg i alla ingredienser för buljonger och fyll sedan med vatten så att det täcker kycklingen precis.
Låt koka upp och ta bort av skummet som bildats.
Sänk värmen och låt puttra på svag värme cirka 1 timme, tills kycklingen känns klar och lossnar från benen.
Ta ut alla grönsaker och kyckling.
Sila av soppan och låt kycklingen svalna.
Riv sedan den i mindre bitar.
Låt soppan koka ner i cirka en timme och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
Häll i grönsakerna som ska vara i soppan och låt koka cirka 10 minuter.
Lägg till sist ner kycklingen igen så att den blir varm.
Servera förslagsvis med varma mackor.
Kalorier: 5kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 0,2g | Fat: 0,1g | Mättat fett: 0,03g | Fleromättat fett: 0,02g | Enkelomättat fett: 0,01g | Kolesterol: 0,4mg | Natrium: 18mg | Kalium: 19mg | Fiber: 0,4g | Socker: 0,1g | Vitamin A: 173IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 19mg | Järn: 0,3mg