Go Back
+ servings
En skål med burrata, skivor av persika, pinjenötter och myntablad.
Print
Inga röster än

Burrata med persika, mynta & pinjenötter

Len gräddig burrata med söt-syrlig persika och fräsch mynta är en kombo utan dess like! Allt det goda i en och samma tugga, med krisp från de rostade pinjenötterna. Passar utmärkt som förrätt, eller varför inte som tillbehör till lite grillat?
Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Förrätt, Grillat, Smårätter, Snacks & tilltugg
Kök: Italian
Keyword: buffé, plockmat
Yield: 4

Materials

  • 15 g pinjenötter
  • 1 burrata
  • 1-2 persikor beroende på hur stora de är
  • 2-3 myntablad
  • kex eller bröd till servering

Instruktioner

  • Börja med att torrosta pinjenötter i en panna på medelhög värme. Inget fett behövs, men håll koll på dem så att de inte bränns!
  • Under tiden breder du ut en burrata över ett fat och skär upp persikan i skivor och lägger över burratan.
  • Sedan lägger du på några blad mynta och strör över pinjenötter.
  • Ät sedan tillsammans med kex eller bröd att skopa upp allt det goda med!

Anteckning

Byt ut myntan mot någon annan ört, exempelvis basilika, om du hellre gillar det.
Du kan även byta ut pinjenötterna mot en annan nöt, exempelvis salta pistagenötter eller mandlar. Det går också bra att utesluta nötterna om du är allergisk.