Burrata med tomatsallad & surdegsbröd
En smak av Italien 🇮🇹
Färska körsbärstomater, basilika, krämig burrata och surdegsbröd – en enkel men magisk kombination som får smaklökarna att dansa! Perfekt som förrätt, lätt lunch eller att dela med någon du tycker om.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Förrätt
Kök: Italian
Keyword: förrätt, tilltugg
Yield: 4 -6
- cocktailtomater
- basilika
- olivolja
- balsamvinäger
- salt
- burrata
- surdegsbröd baka själv eller köp färdigt
Hacka tomaterna i små bitar.
Hacka basilika.
Blanda allt och marinera med olivolja, balsamvinäger och salt i ca 15 minuter i kylen.
Lägg burrata i mitten på en snygg tallrik och fördela tomatröran runt om.
Skiva upp brödet och lägg vid sidan om. Jag rostar gärna mitt bröd i ugnen först med olivolja på.
Lägg sen tomatröra och burrata på brödet och njut