Blanda kycklingen med alla ingredienserna till marinaden. Ställ åt sidan. Ju tidigare du lägger kycklingen i marinaden desto mer smak får kycklingen.
Sås:
Hetta upp en panna och fräs lök, vitlök, ingefära och hackade korianderstjälkar tills det blir ordentligt karamelliserats.
Under tiden steker du kycklingen i en annan panna tillsammans med marinaden tills den får fin färg.
När grönsakerna är karamelliserade tillsätter du de torra kryddorna tillsammans med hälften av smöret. Låt fräsa någon minut innan du tillsätter passerade tomater och vispgrädde.
Låt koka ihop under ett par minuter. Innan du häller över såsen i en blender eller matberedare. Mixa såsen slät och häll sedan tillbaka den i stekpannan. Passera gärna såsen i ett tätt durkslag innan för att få den slät och fin.
Smaka upp såsen med zest och saft från citronen, resten av koriandern och salt, innan du glansar av den med resten av smöret.
Servering:
Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.
Vänd ner kycklingen i såsen och servera genast med det nykokta riset.