Go Back
+ servings
Cheesecake dekorerad med jordgubbar, hallon, blåbär och mynta på en glasskiva.
Print
Inga röster än

Cheesecake utan ugn

En enkel cheesecake utan ugn med mängder av bär.
Active Time1 timme
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: äppelkaka, baka utan ugn, bärtårta, cheesecake, chokladtårta, no bake, utan ugn
Yield: 8
Calories: 381kcal

Equipment

  • 1 form, 20 cm i diameter

Materials

Botten:

  • 175 gr digestivekex
  • 75 gr smör

Fyllning:

  • 3 st gelatinblad
  • 300 gr färskost
  • 150 gr creme fraiche
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 1 citron

Instruktioner

Botten:

  • Mixa kexen i en matberedare, smält smöret och blanda ihop till en jämn massa.
  • Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på formen.
  • Tryck ut kexmassan i formen och lite upp på kanten. Ställ kallt.

Fyllning:

  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  • Skilj äggulan från äggvitan.
  • Vispa äggvitan till ett fast skum.
  • Blanda äggulor, färskost, crème fraiche, socker och vaniljsocker till en slät smet. Tillsätt finrivet skal från citronen.
  • Vänd sedan ner äggvitan.
  • Pressa saften ur halva citronen. Värm sakta saften, krama ur gelatinet och rör ner det i citronsaften. Låt svalna en aning och rör sedan ner citronsaften i smeten.
  • Häll smeten över botten och låt kakan stå kallt några timmar innan servering.
  • Toppa med färska bär!

Nutrition

Kalorier: 381kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 4g | Fat: 27g | Mättat fett: 15g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 70mg | Natrium: 297mg | Kalium: 113mg | Fiber: 1g | Socker: 20g | Vitamin A: 862IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 77mg | Järn: 1mg