Chicken nuggets i airfryer
Chicken nuggets i airfryer – krispiga och gyllene med mindre fett. Snabbt, gott och perfekt för både barn och vuxna!
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Airfryer, Barnvänligt, Kycklingrecept, Lättlagat
Kök: Amerikanskt
Keyword: enkla airfryerrecept, laga med med airfryer
Yield: 25 stycken
Calories: 311kcal
- 2 st medelstora potatisar eller 1 stor potatis, kokt och skalad
- 1 kycklingbröstfilé utan ben och skinn
- 1 medelstor röd lök grovt hackad
- 1 st ägg
- 1 msk majsstärkelse
- 1 tsk havssalt
- ½ tesked vitlökspulver
- ½ tesked svartpeppar
- ½ tesked allroundkrydda eller annan god kryddblandning till kyckling
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills du får en slät massa.
Använd en matsked för att ta upp små portioner av blandningen. Forma dem till nuggets med oljade händer (t.ex. med rapsolja) för att undvika att de klibbar.
Lägg nuggetsen i airfryerns korg. Du kan använda bakplåtspapper om du vill. Se till att de ligger i ett enda lager och att det finns utrymme mellan dem för att luften ska kunna cirkulera.
Tillaga i airfryern vid 200°C i 15–20 minuter tills de är gyllenbruna på utsidan och genomstekta på insidan. Du kan vända dem halvvägs genom tillagningen om du vill, men det är inte nödvändigt, men ger en något jämnare stekyta.
Servera med dina favorittillbehör och såser.
När det kommer till kryddningen så kan du välja att krydda med vad du egentligen känner för. Ta en god kryddblandning som du själv tycker om.
Tiden för tillagning kan variera en hel del mellan olika airfryers, så se till att testa dig fram med din egen airfryer.
Kalorier: 311kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 49g | Fat: 6g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,03g | Kolesterol: 148mg | Natrium: 656mg | Kalium: 1019mg | Fiber: 2g | Socker: 5g | Vitamin A: 78IU | Vitamin C: 11mg | Kalcium: 40mg | Järn: 1mg