Go Back
+ servings
Tre små formar med chokladchip kladdkakor, bakade och klara för servering.
Print
Inga röster än

Chocolate chip kladdkakor i portionsformar

Tänk dig kladdkaks-konsistens men med cookie-smak!! Kan det bli bättre? Perfekt att bjuda på!
Förberedelser10 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, cookies, Kakor, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookie, cookies, fika, fikadags, kladdkaka, kladdkakor
Yield: 5

Materials

  • 150 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • ¾ dl farinsocker
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 200 gram choklad valfri sort, t.ex. mörk

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Smält smöret i en bunke. Blanda i strösocker, farinsocker och salt.
  • Häll ner vetemjöl och bakpulver. Blanda till en lös deg.
  • Knäck ner äggen och rör till en smet.
  • Blanda slutligen i hackad choklad.
  • Fördela smeten i små formar (t.ex. små gjutjärnsgrytor).
  • Grädda i 13-15 minuter tills den är gyllenbruna.
  • Ta ut låt svalna.
  • Toppa med en kula glass när det är dags att servera.