Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Chocolate mirror glaze cake
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Dessert, Efterrätt, Fika, Moussetårta
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
chokladtårta, fest, festlig tårta, fika, fikadags
Yield:
8
Materials
Browniebotten:
100
gr
smör
125
gr
mörk choklad
2
dl
socker
1,5
msk
vaniljsocker
salt
2
st
ägg
1,5
dl
mjöl
Chokladmousse:
150
gr
Marabou fudge & havssalt
1
tsk
smör
2
äggulor
rumsvarma
3
dl
grädde
1,5
gelatinblad
Chokladglaze:
9
gr
gelatinpulver
125
g
vatten
+ 3 msk vatten
225
g
socker
130
g
grädde
30
g
kakaopulver
Instruktioner
Browniebotten:
Sätt bakplåtspapper i botten på formen och smöra kanterna.
Smält smöret och ta av från spisen. Hacka chokladen och låt den smälta med smöret, rör till en jämn smet.
Tillsätt socker, vaniljsocker och salt och rör ihop.
Knäck i ett ägg i taget och blanda mellan varje. Vänd ner mjöl till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter tills den är fast i kanterna men forfarande lite lös i mitten.
Låt kallna ,gärna över natten.
Chokladmousse:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 minuter.
Vispa 2 dl av grädden.
Koka upp 1 dl ovispad grädde.
Smält choklad och smör i en bunke (gärna en bunke av metall) över en kastrull med vatten.
Ta av bunken från värmen och tillsätt den varma uppkokta grädden. Rör grädde och choklad till en jämn smet.
Tillsätt gelantin, rör om med slickepott och blanda väl, tillsätt därefter de lätt uppvispade äggulorna i två omgångar, blanda väl.
Blanda i lite vispad grädde i chokladblandningen och rör om, rör sedan ner resten av den vispade grädden med luftiga tag med slickepott.
Häll över boittnen, ställ i frysen och låt den vara där tills glazen är klar, den ska vara helt fryst.
Chokladglaze:
Blanda gelatin och 3 matskedar vatten och låt svälla i 5 minuter.
Koka 125 g vatten och socker till ca 104 grader i en kastrull.
Häll i grädde och kakao och låt sjuda i 5 minuter.
Tillsätt gelatin, blanda noggrant och låt sedan svalna till ca 30 grader innan du häller det över den frysta kakan.