Förberedelser: Värm ugnen till 175°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Kakdeg: Vispa ihop smör, farinsocker och strösocker tills det blir en jämn smet. Blanda i ägget och vaniljextraktet. Tillsätt mjöl, majsstärkelse, bikarbonat, kakaopulver, krossade Oreo-smulor och salt. Rör om tills allt är väl blandat. Vänd ner chokladbitarna.
3. Forma och baka: Skopa upp 9 lika stora bollar av kakdegen. Placera på bakplåten och platta till dem till ungefär 2,5 cm tjocklek. Baka i 10 minuter. Låt svalna på plåten i 15 minuter, flytta sedan över till ett galler för att svalna helt.
Frosting: Vispa ihop färskosten och smöret tills det blir slätt. Tillsätt florsocker, hälften av jordgubbssylten och vaniljextraktet. Vispa tills det blir fluffigt. Rör ner resten av jordgubbssylten.
Montering: Bred ut jordgubbs-cheesecake-frostingen på de avsvalnade kakorna. Om du vill kan du ringla extra jordgubbssylt ovanpå frostingen.
Anteckning
Om frostingen är för mjuk, låt den stå i kylen i 15-20 minuter innan du brer på kakorna.