Go Back
+ servings
Två choklad- och jordgubbs-cheesecake-kakor staplade ovanpå varandra med fyllning synlig.
Print
Inga röster än

Choklad och jordgubbs Cheesecake Cookies

För dig som älskar en härlig kombination av sötma och syrlighet så är dessa kakor perfekta för alla som älskar både choklad och cheesecake.
Total tid1 timme
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika
Yield: 10 -12 cookies

Materials

  • 115 g smör
  • 1,9 dl farinsocker
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg stort
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 160 g mjöl
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1,25 dl kakao
  • 3 msk krossade Oreo-smulor ca 2 Oreos
  • ½ tsk bikarbonat
  • ¼ tsk salt
  • 100 g mörka chokladbitar
  • 115 g färskost
  • 4 msk smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 0,6 dl jordgubbssylt gärna med bitar
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Förberedelser: Värm ugnen till 175°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Kakdeg: Vispa ihop smör, farinsocker och strösocker tills det blir en jämn smet. Blanda i ägget och vaniljextraktet. Tillsätt mjöl, majsstärkelse, bikarbonat, kakaopulver, krossade Oreo-smulor och salt. Rör om tills allt är väl blandat. Vänd ner chokladbitarna.
  • 3. Forma och baka: Skopa upp 9 lika stora bollar av kakdegen. Placera på bakplåten och platta till dem till ungefär 2,5 cm tjocklek. Baka i 10 minuter. Låt svalna på plåten i 15 minuter, flytta sedan över till ett galler för att svalna helt.
  • Frosting: Vispa ihop färskosten och smöret tills det blir slätt. Tillsätt florsocker, hälften av jordgubbssylten och vaniljextraktet. Vispa tills det blir fluffigt. Rör ner resten av jordgubbssylten.
  • Montering: Bred ut jordgubbs-cheesecake-frostingen på de avsvalnade kakorna. Om du vill kan du ringla extra jordgubbssylt ovanpå frostingen.

Anteckning

Om frostingen är för mjuk, låt den stå i kylen i 15-20 minuter innan du brer på kakorna.