Go Back
+ servings
Chokladsnittar med inbakad choklad, skurna i bitar och placerade på en yta.
Print
Inga röster än

Choklad snittar med inbakad choklad

För choklad älskare!
Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Småkakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladkakor, kolasnittar, små kakor, småkakor
Yield: 20

Materials

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 100 g mjölkchoklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa smör, socker, vaniljsocker och sirap smidigt. Jag använde matberedaren.
  • Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten och arbeta ihop till en deg.
  • Dela degen i 2 delar (och rulla ut till 2 längder, ca 40 cm långa.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till degen och lägg ut chokladen.
  • Lägg sedan över degen på chokladen.
  • Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  • Dom flyter ut ganska mycket så man kan ta en kniv och göra dom lite smalare.
  • Strö på havssalt (om man vill) och låt kakorna svalna ca 5 minuter och skär dem sedan på snedden.