Mixa jordgubbar med florsocker till en slät och fin puré med en mixer.
Värm någon matsked puré i en kastrull med gelatinbladen tills bladen har smält. Häll sedan ner blandningen bland resterande puré och rör runt ordentligt.
Vispa grädden fluffig och blanda sedan nerd den i jordgubbsblandningen i flera omgångar.
Låt moussen stå kallt tills den stelnat.
Chokladbollssmet:
Sätt ett bakplåtspapper i botten på formen.
Mixa havregrynen.
Krossa flingsaltet lite mellan fingrarna.
Vispa ihop alla ingredienser med elvisp i några minuter och tillsätt kaffe.
Tryck ut smeten i formen så att det blir en grop i mitten. Spara lite smet som ”lock”.
Fyll gropen med så mycket jordgubbsmousse som får plats.
Täck över moussen med den sista smeten som ett lock, ställ kallt.
Ta loss tårtan från formen och garnera med det du önskar.
Chokladganache:
Smält ihop choklad och grädde på svag värme.
Rör sedan i smöret.
Låt svalna en stund och häll sedan över tårtan, låt stelna.