Go Back
Chokladkolasnittar med vit chokladtopping och krossad polkagris på en bakplåt.
Print
Inga röster än

Chokladkolasnittar med vitchoklad och polka

Ni måste bara testa göra dessa godingar! Något till årets julbak kanske?
Total tid30 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Bröd & kex, Choklad, cookies, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Julrecept
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka till jul, fika, fikadags, Jul, julbakning, julbakverk, julfika, julgott

Materials

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad grovhackad
  • 100 g vit choklad smält
  • 1 st polkagris hackad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ihop smör, socker och sirap med elvisp. 

  • Blanda ihop mjölet, kakaon och bakpulvret. Häll sedan ner det i smörblandningen och knåda ihop till en deg. 

  • Grovhacka vit choklad och blanda ner bitarna i smeten.
  • Dela degen i tre lika stora delar och forma varje del till en ungefär 30 cm lång rulle.

  • Lägg ut rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med fingrarna. 

  • Baka i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Kom ihåg att alla ugnar är olika! Så håll koll. 

  • Ta ut plåten från ugnen och skär direkt upp i diagonala snittar.
  • Bli inte orolig om degen verkar vara helt oklar, snittarna bör svalna innan de får en hårdare konsistens!
  • Smällt vit choklad och hacka polkagrisen. Lättaste sättet är att lägga polkagrisen i en påse och ”trycka” sönder den med en mugg på ett skärbräda. Då blir det ett fint smul!
  • Ringla den smälta chokladen på ena sidan av kexen och strö över lite polkasmul.