Chokladrulltårta med nougat
En sagolik rulltårta med nougat gör sig riktigt fint både till vardag och fest.
Måltid: Efterrätt, Efterrätter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladtårta, mjuk kaka, rulltårta, tårta
Yield: 20
Calories: 160kcal
Rulltårta:
- 3 st ägg
- 90 gr socker
- 90 gr vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 20 gr kakao
- 25 gr mjölk
Nougatfrosting:
- 60 gr rumsvarmt smör
- 125 gr nougat
- 50 gr mörk choklad
- 0,5 dl florsocker
- 200 gr färskost
- 1 dl grädde
Rulltårta:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i ca 8 minuter.
Sikta ner mjölblandningen i äggvispet och vänd runt försiktigt med en slickepott, avsluta med mjölken.
Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 7-8 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen, sockra kakan på ytan och stjälp den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper, låt svalna.
Nougatfrosting:
Smält chokladen och låt svalna.
Vispa smör och nougat krämigt. Tillsätt sedan övriga ingredienser och vispa till en fluffig frosting.
Fyll rulltårtan men spara lite till garneringen om du vill.
Kalorier: 160kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 2g | Fat: 9g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 23mg | Natrium: 56mg | Kalium: 65mg | Fiber: 1g | Socker: 11g | Vitamin A: 287IU | Vitamin C: 0,05mg | Kalcium: 21mg | Järn: 1mg