Go Back
+ servings
Chokladrulltårta med chokladfyllning och dekoration av grädde och nötter.
Print
Inga röster än

Chokladrulltårta med nougat

En sagolik rulltårta med nougat gör sig riktigt fint både till vardag och fest.
Active Time1 timme
Måltid: Efterrätt, Efterrätter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladtårta, mjuk kaka, rulltårta, tårta
Yield: 20
Calories: 160kcal

Materials

Rulltårta:

  • 3 st ägg
  • 90 gr socker
  • 90 gr vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 20 gr kakao
  • 25 gr mjölk

Nougatfrosting:

  • 60 gr rumsvarmt smör
  • 125 gr nougat
  • 50 gr mörk choklad
  • 0,5 dl florsocker
  • 200 gr färskost
  • 1 dl grädde

Instruktioner

Rulltårta:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt i ca 8 minuter.
  • Sikta ner mjölblandningen i äggvispet och vänd runt försiktigt med en slickepott, avsluta med mjölken.
  • Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 7-8 minuter.
  • Ta ut kakan ur ugnen, sockra kakan på ytan och stjälp den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper, låt svalna.

Nougatfrosting:

  • Smält chokladen och låt svalna.
  • Vispa smör och nougat krämigt. Tillsätt sedan övriga ingredienser och vispa till en fluffig frosting.
  • Fyll rulltårtan men spara lite till garneringen om du vill.

Nutrition

Kalorier: 160kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 2g | Fat: 9g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 23mg | Natrium: 56mg | Kalium: 65mg | Fiber: 1g | Socker: 11g | Vitamin A: 287IU | Vitamin C: 0,05mg | Kalcium: 21mg | Järn: 1mg