Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Chokladtårta med päronfyllning
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Efterrätt, Fika, Påsk
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
Avancerad tårta, chokladtårta, festlig tårta, godistårta, lyxig tårta, påsktårta, tårta
Yield:
8
Materials
Chokladbottnar:
1,5
dl
kakao
3,5
dl
socker
3,5
dl
glutenfritt mjöl
1,5
tsk
bikarbonat
¾
tsk
bakpulver
2
tsk
vaniljsocker
¾
tsk
salt
2
ägg
1,5
dl
vatten
hett
1,5
dl
mjölk
rumsvarm
¼
tsk
vitvinsvinäger
3
msk
rapsolja
Päronmousse:
4
dl
päronkräm
t.ex. Kiviks
4
msk
marsanpulver
3-4
dl
grädde
vispad
5-10
droppar
päronessens
grön pastafärg
Päronbitar:
2
päron
skalade och klyftade
3
dl
vatten
1,5
dl
socker
Chokladfrosting:
150
gr
smör
rumsvarmt
100
gr
florsocker
1
nypa
vaniljpulver
25
gr
kakao
150
gr
mörk choklad
smält
0,5
dl
vispgrädde
1
nypa
salt
Instruktioner
Chokladbottnar:
Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj och mjöla 3 engångsformar av folie eller springformar som är 20-22 cm i diameter. Lägg ett bakplåtspapper i botten.
Sikta ihop alla torra ingredienser i en stor bunke och rör om så att bakpulver och bikarbonatet blandar sig med resten.
Tillsätt de blöta ingredienserna och vispa med vanlig handvisp tills allt är blandat.
Fördela smeten i formarna och grädda i ca 15 minuter, en sticka ska komma ut torr.
Låt svalna på galler och kallna helt.
Låt dem gärna sätta sig någon dag i kylskåp eller frys.
Päronmousse:
Blanda päronkräm med marsanpulver.
Vänd ner vispad grädde och smaka av med päronessens.
Rör i lite grön pastafärg för färg.
Päronbitar:
Koka skalade och klyftade päron i vatten och socker tills de är mjuka.
Låt kallna och skär sedan i små bitar.
Låt päronbitarna torka lite på ett hushållspapper innan de sätts i tårtan.
Lägg päronmousse och päronbitar på varje lager. Låt tårtan sätta sig i kylskåpet, gärna över natten inplastad.
Chokladfrosting:
Vispa rumsvarmt smör, florsocker och vaniljpulver riktigt vitt och fluffigt.
Tillsätt kakao och lite av den smälta chokladen i taget.
Blanda i grädde och salt.
Vispa till en jämn frosting.
Täck tårtan med frostingen.
Låt tårtan stå framme en stund innan servering så att smörkrämen hinner mjukna något.