Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Chokladvåfflor
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
brunch, Efterrätter/desserter, Fika
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
frasvåfflor, våffla, våfflor
Yield:
12
Materials
Våfflor:
2
dl
mjöl
135 g
30
g
kakao
½
tsk
bakpulver
½
tsk
bikarbonat
2
ägg
äggula och äggvita separerade
ca. 1
dl
socker
35
g
smör
smält
3
dl
gräddfil
1
tsk
vinäger
salt
att smaka av
Karamelliserade äpplen:
100
g
smör
50
g
socker
500
g
syrliga äpple
1
tsk
kanel
Servering:
vispgrädde
eller yoghurt
florsocker att pudra med
Instruktioner
Våfflor:
Blanda de torra ingredienser i en skål.
Vispa äggulor med socker och smält smör i en annan skål. Vispa sedan i gräddfilen.
Häll i de torra ingredienserna och vispa till en slät smet.
Vispa slutligen äggvitorna till ett hårt skum. Blanda sedan försiktig ner skummet smeten med en slickepott.
Karamelliserade äpple:
Skär äpplena i klyftor.
Smält smöret med sockret.
Lägg ner äpplena i sockerblandningen och karamelliserad dem tills de har fått en fin färg men fortfarande är intakta.
Smaksätt äpplena med kanel.
Servering:
Värm upp våffeljärnet och grädda 12 våfflor.
Servera våfflorna med vispgrädde eller yoghurt och pudra med florsocker.