Rör ner mjöl samt vaniljsocker och tillsätt sedan äggen. Blanda till en jämn smet.
Fäst ett bakplåtspapper i botten på formen. Smörj sidorna och bröa med kokosflingor.
Häll smeten i formen och grädda på 160 grader i ca 20-25 minuter. Den ska vara rörlig i mitten, den sätter sig sedan.
Låt kallna över natten.
Mascarponefrosting:
Vispa ihop till en fluffig frosting och spritsa eller bred ut över den kalla kakan.
Salt kolasås:
Värm glykosen på medelvärme i en kastrull. När den börjar bubbla så tillsätt lite socker i taget under försiktig omrörning tills du har en gyllenbrun karamell.
Sänk värmen på plattan och tillsätt sedan grädden i omgångar. Rör om hela tiden men var försiktig, det blir väldigt varmt!
Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt saltet (mortla det gärna lite innan) och rör om.
Tillsätt till sist smöret. Rör runt tills smöret smält.
Häll upp såsen i en bunke och täck med plastfolie direkt mot ytan, eller häll den direkt i en värmetålig spritspåse. Förslut väl och låt svalna i rumstemperatur.
Servering:
Ringla kolasåsen över kakan och toppa med färska bär.