Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Citronkladdkaka med vit chokladpannacotta
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Efterrätter, Fika
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fräsch kladdkaka, kladdkaka, kladdkakor, ljus kladdkaka, somrig kladdkaka, variant på kladdkaka
Yield:
8
Equipment
1 form
18-20 cm i diameter
Materials
Kladdkaka 18 cm i diameter:
125
gr
smör
2
dl
socker
1
citron
finrivet skal + 0,5 dl saft
90
gr
mjöl
2
tsk
vaniljsocker
2
st
ägg
Kladdkaka 20 cm i diameter:
150
gr
smör
2,5
dl
socker
2
citroner
finrivet skal + 0,75 dl saft
150
gr
mjöl
2
tsk
vaniljsocker
3
st
ägg
Vit chokladpannacotta:
100
gr
vit choklad
1
st
gelatinblad
2
dl
grädde
Instruktioner
Kladdkaka:
Smält smöret och rör i sockret.
Tillsätt citronsaft och citronskal.
Rör ner mjöl och vaniljsocker och tillsätt sedan äggen.
Blanda till en jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form, smörj sidorna och bröa med kokosflingor.
Häll smeten i formen och grädda på 160 grader i ca 20-25 minuter. Den ska vara rörlig i mitten, den sätter sig sedan.
Låt kallna över natten.
Vit chokladpannacotta:
Hacka chokladen.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Hetta upp grädden och tillsätt chokladen, rör slätt.
Krama ur gelatinet och rör ner det i pannacottan.
Häll upp i en bunke och sätt plast över. Ställ kallt, gärna över natten.
Vispa sedan upp pannacottan och spritsa den på kladdkakan.