Go Back
+ servings
En bit citronkladdkaka med vit chokladpannacotta, dekorerad med grädde och hallon.
Print
Inga röster än

Citronkladdkaka med vit chokladpannacotta

Total tid1 timme
Måltid: Efterrätter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fräsch kladdkaka, kladdkaka, kladdkakor, ljus kladdkaka, somrig kladdkaka, variant på kladdkaka
Yield: 8

Equipment

  • 1 form 18-20 cm i diameter

Materials

Kladdkaka 18 cm i diameter:

  • 125 gr smör
  • 2 dl socker
  • 1 citron finrivet skal + 0,5 dl saft
  • 90 gr mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg

Kladdkaka 20 cm i diameter:

  • 150 gr smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 citroner finrivet skal + 0,75 dl saft
  • 150 gr mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg

Vit chokladpannacotta:

  • 100 gr vit choklad
  • 1 st gelatinblad
  • 2 dl grädde

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält smöret och rör i sockret.
  • Tillsätt citronsaft och citronskal.
  • Rör ner mjöl och vaniljsocker och tillsätt sedan äggen.
  • Blanda till en jämn smet.
  • Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form, smörj sidorna och bröa med kokosflingor.
  • Häll smeten i formen och grädda på 160 grader i ca 20-25 minuter. Den ska vara rörlig i mitten, den sätter sig sedan.
  • Låt kallna över natten.

Vit chokladpannacotta:

  • Hacka chokladen.
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
  • Hetta upp grädden och tillsätt chokladen, rör slätt.
  • Krama ur gelatinet och rör ner det i pannacottan.
  • Häll upp i en bunke och sätt plast över. Ställ kallt, gärna över natten.
  • Vispa sedan upp pannacottan och spritsa den på kladdkakan.