Go Back
+ servings
Crème brûlée cheesecake bars topped with raspberries and mint leaves on a white plate.
Print
Inga röster än

Crème Brûlée Cheesecake Bars

De här små rutorna var riktigt goda och enkla att göra också, passar fint på tex en kakbuffé. Receptet har jag sett flera gånger på KlingKitchens instagramkonto och har velat testa dem och äntligen fick jag tillfälle att göra det. Några mindre ändringar har jag gjort i receptet.
Total tid1 timme
Måltid: Cheesecake, Fika, Kakor, Småkakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bars, fika, småkakor
Yield: 10

Equipment

  • form 20x20

Materials

  • 10 st digestivekex
  • 60 gr smält smör 1,75 dl socker
  • 200 gr färskost
  • 3 ägg
  • 3 msk creme fraiche
  • 3 msk grädde
  • 1,5 msk mjöl
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Mixa kexen och blanda med det smälta smöret.
  • Tryck ut blandningen i formen klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda ca 8-10 minuter.
  • Ta ut den, låt svalna och gör under tiden fyllningen.
  • Sänk ugnen till 150 grader.
  • Vispa ihop färskost, socker och mjöl.
  • Vispa i ägg, grädde, creme fraiche och vaniljextrakt.
  • Häll fyllningen i formen och grädda ca 42-45 minuter, tills fyllningen precis har stannat.
  • Stäng av ugnen och låt formen stå kvar ca 10 minuter till.
  • Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan kallt.
  • Innan servering, strö över socker och bränn av det med en brännare.
  • Toppa med vispad grädde och färska hallon.