Go Back
+ servings
En skål med skaldjur i sås, dekorerad med örter och chili.
Print
Inga röster än

Crudo på pilgrimsmusslor, passionsfrukt och yuzu

En otroligt fräsch och god förrätt i det asiatiska tecknet! Den är superlätt att tillaga och känns otroligt lyxig. Denna rätt innehåller vissa produkter som kanske inte gemene man har hemma i skafferiet, så det krävs lite planering. Det gäller främst yuzu-juicen och yuzu-pastan.
Active Time20 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Förrätt, Lättlagat, Middagstips, Smårätter
Kök: Skandinaviskt
Keyword: förrätt, lyxig rätt
Yield: 4 portioner

Materials

  • ca. 12 pilgrimsmusslor
  • 4 st passionsfrukter
  • ca. 1 dl yuzu-saft/juice
  • ca. 2 krm yuzuchili-pasta
  • 1 msk socker
  • 0,5 msk neutral olja
  • 1 msk vatten
  • 1 skvätt risvinäger anpassa efter hur du vill att din smak ska vara
  • 1 kruka färsk mynta
  • Salt
  • 2-3 rädisor till dekoration

Instruktioner

  • Det är fördelaktigt att pilgrimsmusslorna är frysta till en början, det är lättare att skära tunna bitar då. Tina dem först tills de är någorlunda mjuka och ev is är borta. Skär tunna bitar, ca 3-4 bitar per mussla.
  • Dela passionsfrukterna och ös i innehållet i en bunke. Blanda i yuzu-saft, yuzu-pasta, risvinäger, socker, vatten och olja. Justera om så behövs.
  • Lägg upp musslorna enligt eget önskemål, salta dem en aning.
  • Häll på blandningen och toppa med färsk mynta och för färgens skulle så kan man riva lite skal från rädisa.

Anteckning

Var ute i god tid, vissa produkter kan behövas beställa hem. Även om det går snabbt med beställningen så behöver man planera denna rätt.