Go Back
+ servings
En hög med daimkakor på en träställning med gröna växter i bakgrunden.
Print
5 av 2 röster

Daimcookies

God, lättbakade kakor.
Förberedelser20 minuter
Active Time10 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Bakverk & kakor, Choklad, Fika, Godis, Kakor, Småkakor, Sötsaker
Yield: 15 st

Materials

  • 100 gram smör rumsvarmt
  • ¾ dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl 150 g
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 paket dubbeldaim

Instruktioner

  • Börja med att finhacka daimen och ställ åt sidan.
  • Blanda samman alla ingredienserna och tillsätt den hackade daimen.
  • Rulla till en rulle, ca 20 cm lång. Plasta in och låt vila i kylen ca 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  • Ta ut rullen från kylen och skär i 1 cm tjocka skivor.
  • Lägg på plåt, ca 9 stycken/plåt. De blir större under gräddningen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, kakorna ska få en gyllenbrun färg.
  • Låt svalna på plåten innan de flyttas. Går bra att frysas.