Go Back
+ servings
En portion dirty fries serverad med tryffelmajonnäs och riven Le Gruyère AOP ost i en korg.
Print
Inga röster än

Dirty fries med tryffelmajonnäs och Le Gruyère AOP ost

Vill ni ha ett riktigt trevligt tillbehör? Här är det nämligen! Pommes deluxe och varför inte ha en god köttbit till?
Total tid30 minuter
Måltid: Potatisrecept, Smårätter, Snack, Snacks & tilltugg, Tillbehör, Tilltugg
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: fries, friterat, grilltillbehör, pommes, tilltugg
Yield: 4

Materials

Tryffelmajonnäs:

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2,5 dl rapsolja
  • 2-3 droppar tryffelolja
  • salt
  • peppar

Dirty fries:

  • frysta pommes
  • Le Gruyère AOP finriven
  • 1 jalapeno skivad
  • ½ rödlök finhackad
  • dillkrydda
  • salt
  • peppar
  • rapsolja

Instruktioner

Tryffelmajonnäs:

  • Börja med majonnäsen, blanda ihop äggulor med senap och vinäger och vispa fluffigt.
  • Häll långsamt i oljan och vispa samtidigt tills majonnäsen blivit tjock.
  • Droppa i tryffeloljan och smaka av.
  • Salta och peppra.

Dirty fries:

  • Hetta upp en kastrull med rapsolja till 160-180 grader.
  • Fritera de frysta pommesen några minuter tills de fått fin färg.
  • Salta, peppra och blanda dem med dillkrydda.
  • Lägg pommesen i en skål och toppa med tryffelmajonnäs, rödlök, jalapeno och till sist mycket finriven Le Gruyère AOP.