Go Back
+ servings
En bit drottningkladdkaka med bär och grädde på en vit tallrik med en gaffel.
Print
5 av 1 röst

Drottningkladdkaka

Drottningkladdkaka, sommarens godaste kladdkaka!En kladdkaka är ett perfekt bakverk på sommaren då man kanske varken vill eller hinner stå i köket längre stunder, dessutom går det att baka en kladdkaka några dagar i förväg, då blir de som allra godast! Den här kladdkakan är fylld med hallon och blåbär. Den är även smaksatt med lite citron och kokos, så god smakkombination.
Total tid45 minuter
Måltid: Blåbär, Kakor, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: somrigt, svensk fika
Yield: 10 portioner
Calories: 281kcal

Equipment

  • 20 cm form

Materials

  • 125 gr smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 1 st citron finrivet skal + saft från halva citronen
  • 2 dl mjöl
  • 100 gr hallon
  • 50 gr blåbär

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Blanda ner socker, vaniljsocker, mjöl och kokosflingor.
  • Finriv skalet från citronen och pressa ur saften, rör till en jämn smet.
  • Sätt ett bakplåtspapper i botten på formen och häll i smeten.
  • Halvera hallonen och fördela dem och blåbären över över smeten, tryck ner dem lite lätt.
  • Grädda på 175 grader i ca 25-30 minuter eller till den är fast i kanterna, fått lite fin färg men lite rörlig i mitten.
  • Låt kallna helt.
  • Servera med vispad grädde!.

Nutrition

Kalorier: 281kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 3g | Fat: 14g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 28mg | Natrium: 83mg | Kalium: 71mg | Fiber: 2g | Socker: 21g | Vitamin A: 320IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 10mg | Järn: 1mg