Drottningkladdkaka
Drottningkladdkaka, sommarens godaste kladdkaka!En kladdkaka är ett perfekt bakverk på sommaren då man kanske varken vill eller hinner stå i köket längre stunder, dessutom går det att baka en kladdkaka några dagar i förväg, då blir de som allra godast! Den här kladdkakan är fylld med hallon och blåbär. Den är även smaksatt med lite citron och kokos, så god smakkombination.
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Blåbär, Kakor, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: somrigt, svensk fika
Yield: 10 portioner
Calories: 281kcal
- 125 gr smör
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl kokosflingor
- 1 st citron finrivet skal + saft från halva citronen
- 2 dl mjöl
- 100 gr hallon
- 50 gr blåbär
Smält smöret i en kastrull.
Blanda ner socker, vaniljsocker, mjöl och kokosflingor.
Finriv skalet från citronen och pressa ur saften, rör till en jämn smet.
Sätt ett bakplåtspapper i botten på formen och häll i smeten.
Halvera hallonen och fördela dem och blåbären över över smeten, tryck ner dem lite lätt.
Grädda på 175 grader i ca 25-30 minuter eller till den är fast i kanterna, fått lite fin färg men lite rörlig i mitten.
Låt kallna helt.
Servera med vispad grädde!.
Kalorier: 281kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 3g | Fat: 14g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 28mg | Natrium: 83mg | Kalium: 71mg | Fiber: 2g | Socker: 21g | Vitamin A: 320IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 10mg | Järn: 1mg