Drottningmazarin
Lättbakad mazarinkaka med hallon och blåbär, så gott!
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, bakverk, bärtårta, långpanna, mazarin, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 16
Calories: 156kcal
- 200 gr riven mandelmassa
- 125 gr smör
- 1,5 dl socker
- 3 st ägg
- 1,75 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 st lime (finrivet skal)
- 2-3 dl blåbär
- 1-2 dl hallon
- 1 tsk potatismjöl
- Flagad mandel
- Pärlsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör, mandelmassa och socker krämigt.
Rör i ett ägg i taget.
Blanda mjöl, bakpulver, limeskal och vaniljsocker i en bunke och rör sedan ner det i smeten.
Bred ut smeten i formen.
Blanda bär med potatismjöl och strö ut över smeten.
Toppa med mandel och pärlsocker.
Grädda på näst nedersta falsen i ca 25-30 minuter tills en sticka kommer ut torr.
Kalorier: 156kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 2g | Fat: 7g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 0,5g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 47mg | Natrium: 63mg | Kalium: 49mg | Fiber: 1g | Socker: 11g | Vitamin A: 251IU | Vitamin C: 4mg | Kalcium: 12mg | Järn: 1mg