Go Back
+ servings
En skiva drottningmazarin med bär och mandel på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Drottningmazarin

Lättbakad mazarinkaka med hallon och blåbär, så gott!
Active Time1 timme
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, bakverk, bärtårta, långpanna, mazarin, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 16
Calories: 156kcal

Equipment

  • 1 form, 20x25 cm

Materials

  • 200 gr riven mandelmassa
  • 125 gr smör
  • 1,5 dl socker
  • 3 st ägg
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st lime (finrivet skal)
  • 2-3 dl blåbär
  • 1-2 dl hallon
  • 1 tsk potatismjöl
  • Flagad mandel
  • Pärlsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ihop smör, mandelmassa och socker krämigt.
  • Rör i ett ägg i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver, limeskal och vaniljsocker i en bunke och rör sedan ner det i smeten.
  • Bred ut smeten i formen.
  • Blanda bär med potatismjöl och strö ut över smeten.
  • Toppa med mandel och pärlsocker.
  • Grädda på näst nedersta falsen i ca 25-30 minuter tills en sticka kommer ut torr.

Nutrition

Kalorier: 156kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 2g | Fat: 7g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 0,5g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 47mg | Natrium: 63mg | Kalium: 49mg | Fiber: 1g | Socker: 11g | Vitamin A: 251IU | Vitamin C: 4mg | Kalcium: 12mg | Järn: 1mg