Go Back
+ servings
En stapel av havreflarn med en gyllene färg på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

Dubbla havreflarn med chokladsmörkräm

Spröda, knäckiga havreflarn fyllda med en krämig chokladsmörkräm.
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Fika, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: gofika
Yield: 20 stycken (cirka)
Calories: 249kcal

Materials

Havreflarn:

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl sirap
  • 150 g smör smält
  • ½ dl grädde
  • 1,5 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

Chokladsmörkräm:

  • 75 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk kaffe starkt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader (Över- och undervärme).
  • Blanda snabbt ihop allt till flarnen. Gör små bollar (en tesked stora ungefär) och lägg på bakplåtspapper. 12 klickar per plåt är lagom, smeten flyter ut under gräddningen.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 8-9 min. Låt svalna.
  • Rör ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred ut ett tunt lager med smörkräm med en smörkniv, sätt sedan ihop flarnen två och två med smörkrämen mellan.

Nutrition

Kalorier: 249kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 11g | Mättat fett: 7g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 27mg | Natrium: 79mg | Kalium: 69mg | Fiber: 2g | Socker: 20g | Vitamin A: 318IU | Vitamin C: 0,01mg | Kalcium: 15mg | Järn: 1mg