Go Back
+ servings
Dumlebiskvier täckta med choklad och strössel av havssalt på en tallrik.
Print
Inga röster än

Dumlebiskvier

Dumlebiskvier med flingsalt, det här blir en stor hit kan jag lova!
Förberedelser50 minuter
Active Time20 minuter
Total tid1 timme 20 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: biskvie, fika, fikadags, gofika
Yield: 15

Materials

Smörkräm:

  • 200 g smör
  • 15 dumlekolor
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula

Bottnar:

  • 200 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 0.5 dl strösocker

Garnering:

  • 200 g mörk choklad
  • 1-2 tsk matolja

Instruktioner

Smörkräm:

  • Börja med att smälta ihop smör och dumlekolor. Detta vill du sedan låta svalna helt till fast form igen, gärna i kylskåp över natten. Ta sedan ut smöret och låt bli rumsvarmt.

Bottnar:

  • Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper
  • Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med äggvita och strösocker tills smeten är klumpfri och smidig.
  • Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut 20 jämnstora rundlar på ett bakplåtspapper. Platta till toppen lite med ett finger som du doppar i vatten.
  • Grädda i ca 10-12 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna helt innan du flyttar de från plåten.

Smörkräm forts:

  • Vispa samman dumlesmör och florsocker med elvisp på hög hastighet tills det blir ljust och fluffigt.
  • Tillsätt äggulan och vispa någon minut till.
  • Spritsa smörkrämen på biskvibottnarna, du kan också använda en sked eller palett. Låt stå i kylen i minst en timme för att stelna.

Garnering:

  • Smält hälften av chokladen i ett vattenbad eller mikro, ta bort från värmen och tillsätt resten av chokladen och oljan. Rör tills det är helt smält.
  • Häll chokladen i en tillbringare som är djup nog så att biskvierna inte nuddar botten.
  • Stick en kniv i botten på biskvien, doppa i chokladen och låt rinna av ordentligt upp och ner innan du lägger ner de på plåten igen.
  • Låt stelna och förvara biskvierna i en tät burk i kylskåpet.

Anteckning

Dumlesmörkrämen gör du genom att smälta ner dumle i smält smör, bli inte rädd om dumlen och smöret skär sig en aning, det försvinner när du vispar smörkrämen!