Go Back
+ servings
En bit dumlekladdkaka på en grön tallrik, med smält dumle inuti kakan.
Print
Inga röster än

Dumlekladdkaka

Denna Dumlekladdkakan smälter i munnen och tar din kladdkaka till next level! Chokladig och alldeles ljuvlig! Snabbt och gott!
Förberedelser15 minuter
Active Time12 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakning, Choklad, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med dumle, baka med godis, fika
Yield: 1 kladdkaka
Calories: 2937kcal

Equipment

  • Springform 22-24 cm

Materials

  • 150 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • ½ dl kakao
  • 12 st dumle

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Smält smöret i en kastrull,
  • Blanda ner strösocker, vaniljsocker och salt!
  • Tillsätt vetemjölet rör till en deg.
  • Knäck ner äggen och blanda till en smet. Till sist har du ner kakaon.
  • Vänd ner i en form med bakplåtspapper eller smörad.
  • Tryck ner dumlen i smeten och grädda i 10 - 12 minuter. (Fast på kanterna och kladdig i mitten).
  • Ta ut låt svalna helt, njut med en kula glass!!!

Nutrition

Kalorier: 2937kcal | Carbohydrates: 417g | Protein: 42g | Fat: 136g | Mättat fett: 84g | Fleromättat fett: 6g | Enkelomättat fett: 35g | Transfett: 5g | Kolesterol: 342mg | Natrium: 1195mg | Kalium: 1129mg | Fiber: 27g | Socker: 161g | Vitamin A: 3898IU | Vitamin C: 0,02mg | Kalcium: 152mg | Järn: 21mg