Go Back
+ servings
En tallrik med skivor av focaccia bröd toppade med tomater och oliver.
Print
Inga röster än

Enkel glutenfri focaccia

Total tid2 timmar
Måltid: Bröd & kex, Buffé/plockmat
Kök: Italian, Skandinaviskt
Keyword: bröd, brödrecept, buffé, enkelt bröd, hembakat bröd, lättbakat bröd, nybakat bröd
Yield: 24

Materials

  • 350 g Annas basmix
  • 2 tsk psylliumhusk
  • 1 tsk salt
  • 20 g blå färsk jäst
  • 3 dl vatten 37 grader
  • 2 tsk sirap sockerfri elelr vanlig
  • 2,5 msk olivolja

Topping:

  • tomater
  • oliver
  • basilika
  • flingsalt
  • olivolja

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Lös upp jästen i vattnet blandat med sirap och olivolja.
  • Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
  • Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Ställ in bunken i en avstäng ugn med lampan tänd.
  • Jämna ut degen i fyra oljade formar som är ca 15 cm i diameter (eller på ett bakplåtspapper). Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter i den avstängda ugnen med lampan tänd.
  • Tryck gropar i degen med oljade fingrar och sprid ut tomater, oliver och basilikablad. Ringla olivolja över och strö på flingsalt.
  • Grädda bröden i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.