Falafel bowl med vattenmelonssallad och kokostzatziki
Vardagsmat med guldkant, typ!! Jag har varit så sugen på vattenmelon på sistone, och i allmänhet fräscha råvaror. Blir oftast så för mig då våren knackar på dörren.
Måltid: Lunch, Middagstips, Sallad, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: sommarmat
Yield: 2 portioner
- Falafelbullar från findus Valfri mängd
- 6 st potatisar
- 0.5 st vattenmelon
- 0,5 st fetaost Jag kör alltid på min favorit, Patros!
- 1 knippe färsk mynta
Kokostzatziki:
- 1,5 dl kokosyoghurt 🤌🏽
- 0,5 st gurka hyvlad/strimlad
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 msk olivolja
- 1-2 msk saft från citron eller lime 1-2 msk
- Salt och peppar
- 0,5 dl färsk dill hackad
- Pressad lime
- Salt, svartpeppar, paprikapulver, honung, olivolja, vitlökspulver till potatisen
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär upp potatisarna i klyftor. Ringla över olivolja, honung, salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver
Rosta potatisarna i ca. 30 minuter.
Skär upp vattenmelonen och fetaosten i mindre bitar, hacka myntan, pressa i lime, ringla i lite olivolja.
Stek falafelbullarna i stekpanna tills de får en gyllene yta.