Go Back
+ servings
En falafelbowl med potatis, vattenmelon, fetaost och kokostzatziki i en skål.
Print
Inga röster än

Falafel bowl med vattenmelonssallad och kokostzatziki

Vardagsmat med guldkant, typ!! Jag har varit så sugen på vattenmelon på sistone, och i allmänhet fräscha råvaror. Blir oftast så för mig då våren knackar på dörren.
Total tid1 timme
Måltid: Lunch, Middagstips, Sallad, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: sommarmat
Yield: 2 portioner

Materials

  • Falafelbullar från findus Valfri mängd
  • 6 st potatisar
  • 0.5 st vattenmelon
  • 0,5 st fetaost Jag kör alltid på min favorit, Patros!
  • 1 knippe färsk mynta

Kokostzatziki:

  • 1,5 dl kokosyoghurt 🤌🏽
  • 0,5 st gurka hyvlad/strimlad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 msk saft från citron eller lime 1-2 msk
  • Salt och peppar
  • 0,5 dl färsk dill hackad
  • Pressad lime
  • Salt, svartpeppar, paprikapulver, honung, olivolja, vitlökspulver till potatisen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär upp potatisarna i klyftor. Ringla över olivolja, honung, salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver
  • Rosta potatisarna i ca. 30 minuter.
  • Skär upp vattenmelonen och fetaosten i mindre bitar, hacka myntan, pressa i lime, ringla i lite olivolja.
  • Stek falafelbullarna i stekpanna tills de får en gyllene yta.

Kokostzatziki:

  • Blanda ihop alla ingredienser.
  • Ställ i kylen innan servering.