Go Back
+ servings
Fattiga riddare serverade med grädde och blåbärssylt på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Fattiga riddare

En lyxig variant av helg frukost med färska bär och söt grädde
Förberedelser8 minuter
Active Time7 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Bakning, Barnvänligt, Blåbär, brunch, Dessert, Efterrätter/desserter, fest, Fika, Frukost, godsaker, Lättlagat, Lunch, mellanmål
Kök: Skandinaviskt
Keyword: brunch, brunchrätt, enkel frukost, frukosttips, gott frukostbröd, nybakat till frukost
Yield: 1

Materials

  • 1 dl blåbär
  • 0,5 dl socker
  • 1 skvätt citronsaft
  • 3 msk vatten kallt
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • ca. 1-2 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker till brödet
  • surdegsbröd
  • ca. 2-3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Koka upp blåbär, socker och citronsaft i en kastrull tills blåbären börjar mjukna och släpper ifrån sig all god saft
  • Blanda vatten och majsstärkelse och häll ner det i kastrullen för att reda av kompotten. Låt svalna.
  • Vispa upp ägg, mjölk, kardemumma och vaniljsocker lite lätt.
  • Doppa surdegsbrödet i mjölkblandningen så det täcker båda sidor av brödet. (Använd torrt bröd, gärna bröd som du annars tänkt slänga).
  • Stek brödet i smör på medelvärme tills det har fin gyllene yta på båda sidorna.
  • Vispa grädden lätt med vaniljsocker.
  • När brödet svalnat en aning så toppar du med den lättvispade grädden och blåbärskompotten.